Onderhoud

Onderhoud

Elke vloer heeft een zekere mate van onderhoud en schoonmaak nodig. Maar bij Otium at Home's laminaat en PVC is het onderhoud verwaarloosbaar. Hier geen tijdrovende poetsbeurten of ingrijpende renovaties. Geen schuren of lakken na een paar jaar. Voor dagelijkse frisheid volstaat een stofwisser of stofzuiger om stof, pluizen en kruimels te verwijderen. Laminaat en 'zwevende' PVC-vloeren maakt u schoon met een licht vochtige dweil, en voorkom een waterballet. V-groeven verdienen extra aandacht; hier mag geen water in blijven staan. Zorg dat de vloer na de poetsbeurt volledig opdroogt.

Hoe behoud ik de kwaliteit en uitstraling van mijn Otium at Home vloer?

  1. Zorg voor een entreemat bij u externe deuren. Een goede mat is het halve werk. Het vangt vocht, zand en vuil op zodat u vloer gespaard blijft. Reinig deze mat geregeld.

  2. Plaats degelijke glijders onder het meubilair. Voor laminaat is vilt een prima keus. Scratchnomore werkt voortreffelijk voor PVC. Zorg dat de zwenkwielen van u stoelen en meubels van het 'soft-touch' type zijn.

  3. Verschuif nooit zwaar meubilair; optillen is de mantra.

  4. Laminaat en 'zwevende' PVC-vloeren maakt u schoon met een licht vochtige dweil, en voorkom een waterballet. V-groeven verdienen extra aandacht; hier mag geen water in blijven staan. Zorg dat de vloer na de poetsbeurt volledig opdroogt.

  5. Gebruik uitsluitend schoonmaakproducten die specifiek voor laminaat en PVC zijn ontwikkeld, zoals de Otium at Home reiniger voor laminaat en PVC.

  6. Otium at Home laminaatvloeren en PVC mogen nooit in de wax of was worden gezet.

  7. Voor projectmatig gebruik van Otium at Home PVC bieden we op maat gemaakte onderhoudsrichtlijnen. Onze dealers adviseren u hier graag over.
Scroll to top